Cine este Paul-Tiberius Coman, candidatul care da sperante relansarii atletismului din capitala?

Asociația Municipala de Atletism din București isi alege noul presedinte. Paul-Tiberius Coman dă speranțe relansării atletismului din capitală. Cine este Paul? Alfam chiar de la el. Mai jos ne-a raspuns unor intrebari.

Cine esti tu?
Eu sunt Paul-Tiberius, iar entuziasmul si dorinta de a reusi, ma caracterizeaza. Când lucrurile se mișcă prea încet în jurul meu, am tendința de a prelua anumite sarcini destul de des pentru a le da un imbold. Cred că de aceea oamenii au impresia că sunt peste tot…pentru că eu chiar asta fac!
Iubesc să comunic cu oamenii, să unesc idei, să creez oportunități și să ii motivez pe cei din jur.

Din punct de vedere personal, dacă ar fi să-ți spun trei calități, acestea ar fi: automotivat, rezistent la presiune, om de ajutor pentru oricine are nevoie. Da! Îmi place să ajut.

Din punct de vedere profesional, am trecut prin mai multe etape, de la un foarte bun executant, la manager la cel mai înalt grad. În prezent sunt CEO la o agenție de marketing cu o vechime de 10 ani în piață. Am acumulat cunoștințe din diverse domenii, astfel ca, stiu a organiza și planifica o activitate organizațională la cel mai inalt nivel.

Sunt specializat în marketing și comunicare în afaceri, profesez în domeniul specialiștilor de marketing online și lucrez cu de noțiuni legate de management financiar, știință în sport, statistică și Business Intelligence, Responsabilitate Socială Corporatistă, resurse umane ș.a.m.d.

Sunt un om ce iubeste sportul si indeosebi atletismul. Astfel ca, am urmat cursurile de Formare și Pregătire a Antrenorilor cu specializarea atletism unde am căpătat o nouă viziune despre performața sportivă și despre corpul uman.

De ce iti doresti sa fii responsabil de atletismul bucurestean?

Cred cu tarie ca o puternica relatie de colaborare intre asociațiile sportive si AMA București pot duce la organizari de evenimente mult mai mari. Eu vreau sa ne dezvoltam, vreau sa cream un brand, sa activam sponsori, sa facem atletismul popular in Capitala.
Am competentele necesare pentru a îmbina armonios managementul sportiv și managementul economic al unei entități sportive. Pe acest subiect am scris si o lucrare “Introducere in Managementul Financiar al Entitatilor Sportive” la Sports Business Academy 2016.

Cum iti doresti sa ajuti atletismul bucurestean?
Cred că cel mai important pilon al strategiei mele se bazează pe comunicare si transparenta. Intre AMA si cluburile sportive imi doresc o colaborare bazata pe respect si seriozitate.
Doresc sa dezvolt incheierea de parteneriate cu mass media, cu mici afaceri din industria sportivă și pe implicarea mediului privat alături de cel public.
Unul dintre cei mai importanti parteneri va fi Federația Română de Atletism. Elementul de noutate va fi legat de mecanismul competitional din punct de vedere al proceselor tehnologice. Vom avea o platforma web de administrare a competitiilor cu liste de start publice si cu rezultate in timp real. Exact ca la FRA, dar bazat pe o tehnologie web foarte avansată.

Cine te sustine?

În primul rând, sunt antrenorii, reprezentanți ai cluburilor sportive, arbitri, sportivi și colegi de antrenamente, profesori de educație fizică și sport și părinți ai unor copii ce s-au atașat de mine în urma colaborării în cadrul Campionatelor Naționale și Municipale sau în urma discuțiior între noi pe Facebook de-a lungul anilor. Stau foarte mult de vorbă pe Facebook, pe pagina oficială a Asociației, cu părinții și îmi place la nebunie. Încurajez acest comportament.

Ii respect pe toți antrenorii care m-au învățat tot ce știu acum.
Il admir enorm pe dl Rugină (n.r. Președintele AMA Buc.) care este un exemplu de dedicație. O viață a trăit pe pista de atletism și daruind tarii multi atleti de performanta. Domnul Șerbescu (n.r. Contracandidat) este un maestru de la care încă învăț continuu.
Nu aș dori să se interpreteze că sunt un răzvrătit, dar acum 2 săptămâni erau 6 candidați. În final am rămas doi pentru că taberele s-au divizat. Totuși, eu nu renunț pentru că simt că asta trebuie să fac si stiu ca am puterea de a aduce mari schimbari in bine Asociatiei. Oricum noi vom lucra împreună ca și în ultimele luni.
Beneficiez de o puternică susținere din partea companiilor pentru care lucrez. Este vorba de Cristal Invest International și Maart Consiliere Afaceri.

5. Ce mesaj vrei sa le transmiti celor ce te pot vota?
Vă propun să colaborăm activ și să discutăm împreună alternativele. Numai prin acest lucru putem schimba ceva în atletism. Impreuna putem face lucruri marete pentru atletii bucuresteni.
Vreau să aducem premii pentru sportivi, să organizăm competițiile în mod profesionist și să ne comportăm adecvat pe pista de atletism, să avem ordine și să implicăm cât mai multe entități.
Cel mai important lucru pe care mi-l doresc este ca tu, oricine ai fi, să îmi spui care sunt problemele tale și să găsim soluții împreună.

Must succes, Paul!