Liceu sau facultate cu profil sportiv: elevii si studentii au nevoie de inspiratie, sustinere si indrumare.

Liceu sau facultate cu profil sportiv: elevii si studentii au nevoie de inspiratie, sustinere si indrumare.

In Romania, exista o paradigma, aceea ca “sportivii nu invata, ca nu au timp”.  Fie ca vorbim despre elevi sau studenti ce fac si sport de performanta, avem tendinta de a ne gandi ca performantele scolare nu pot fi extraordinare.

De aceea, de cele mai multe ori, chiar parintii sunt cei care nu isi sustin copiii in a urma un liceu sau facultate cu profil sportiv.

Sa alegi intre “a face carte” si “a face sport”, fie ca alegi una, ori alta, NU e decizia corecta. Educatia e un pilon important in viata unui sportiv.

Pe termen lung, reusita unei cariere de succes se construieste prin imbinarea sportului de performanta cu educatia.

Ca absolventa a liceului si facultatii cu profil sportiv, fiind sportiva de performanta in acelasi timp, recunosc toate nevoile elevilor si studentilor. Astfel ca, am creat un program, pentru a le oferi motivatia, inspiratia, sustinerea si indrumarea de care au nevoie.

Cu povesti si exemple autentice, cu exercitii si unelte de dezvoltare personala, prin coaching de grup, vin in intampinarea elevilor si studentilor sportivi pentru a-i ajuta sa isi descopere potentialul si sa ia cele mai bune decizii pentru viitorul lor.

Programul este format din 4 pasi:

1.  Prezentare: Importanta educatiei in viata unui sportiv de performanta. Durata 1h 30’ .

2. Workshop:  Cine esti tu?

Exercitii practice de autodescoperire + un material / revista persoanalizata, ce ii va ajuta sa isi descopere talentele si pasiunile ce le vor fi de folos atat  in alegerea viitoarei cariere cat si in viata personala. Prin acest worshop ne propunem ca elevii si studentii sa se cunoasca mai bine, sa fie constienti de optiunile lor astfel incat sa isi creeze propriile oportunitati. Durata: 3h.

3. Workshop: Ce iti doresti tu? Vision Board

Stabilirea obiectivelor ii ajuta pe elevi sa isi asume responsabilitatea pentru ei insisi. Pentru ca mintea noastra reactioneaza foarte bine la stimulii vizuali, odata ce ne canalizam gandurile , ambitia si emotiile catre anumite teluri, intervine legea atractiei, iar dorintele noastre au tendinta de a se materializa. Prin creearea visionboard-ului ne propunem sa le oferim elevilor si studentilor o “ancora” ce le va reaminti constant de dorintele si visurile lor, astfel incat sa ii motiveze sa depuna eforturi spre implinirea lor. Durata: 3h.

4. Workshop:  Planul de viitor

O continuare a primelor trei intalniri, dar orientat spre alegerea  urmatoarului pas ( fie inscrierea la facultate, alegerea unei noi echipe, fie alegerea unui loc de munca, voluntarit, etc). Include exercitii ce ii va ajuta sa vada pasii concreti spre a-si indeplini obiectivul. Durata: 3h

Prin acest program ne propunem sa ii ajutam pe elevi si studenti sa isi descopere  propriile resurse astfel incat ei sa fie mai motivati, mai hotarati (a se citi mai silitori) in demersul lor spre depasirea cu succes a examenelor viitoare, si a lua decizia potrivita in ceea ce priveste continuarea studiilor in domeniul potrivit lor.

Iata ce spune Dna Prof. Scredeanu Irina Mihaela, coordonator programe educative:

“Workshop-urile desfășurate în Liceul cu Program Sportiv Tg- Jiu cu elevii clasei a XII-a A, specializarea fotbal-atletism, s-au dovedit a fi foarte utile deoarece i-au ajutat:

să se descopere pe sine și i-au încurajat să fie deschiși;

să-și conștientizeze o parte din problemele specifice vârstei;

să fie deschiși spre lucrurile pozitive;

să conștientizeze că e foarte important să se bucure de lucrurile mărunte;

să-și valorifice punctele forte și să le îmbunătățească pe cele slabe;

să-și stimuleze judecata personală;

să-și dezvolte aptitudinile proprii în vederea alegerii carierei dorite;

să conștientizeze cum arată jobul ideal pentru fiecare și ce eforturi și sacrificii  presupune pentru a deveni realitate;

Elevii au fost foarte încântați și că aceste activități au fost desfășurate într-un cadru non-formal în care au avut curajul să discute deschis și s-au simțit relaxați și în siguranță, fără teama de a fi judecați pentru ceea ce spun. Vă mulțumim și sperăm să repetăm ”experiența”  cu cat mai multi elevi! “

Ce spun elevii:

“A fost o experienta foarte placuta, am avut ocazia sa ma cunosc mai bine, mi-am descoperit aptitudini de care nu eram constient, am reusit sa ma exprim sincer si fara retineri. Lucru dificil, datorita feedback-urilor negative din partea oamenilor. De asemenea, cu ajutorul Gabrielei m-am informat cu privire la job-urile potrivite preferintelor si aptitudinilor mele, ceea ce era foarte important pentru mine, mai ales acum, la sfarsit de liceu. Multumesc pentru aceasta oportunitate!”  Marian Dumitrescu, atlet

“In aceste 4 sedinte am reinceput sa imi doresc din toata inima sa devin fotbalist. Sper ca peste cativa ani sa ne revedem cu visurile implinite.”

“In primul rand, m-am simtit o altfel de persoana. Mi-am descoperit anumite calitati pe care o sa le valorific pe viitor. V-am vazut ca pe o persoana careia am putut sa ii vorbim deschis. Va doresc sa ajutati cat mai multi tineri.”

“In aceste sedinte am petrecut momente de inspiratie si m-am incarcat cu energie pozitiva. Sunteti o persoana de treaba, cu simtul umorului si un exemplu bun de urmat.”

“M-am simtit foarte relaxat, am avut libera opinie si asta datorita Gabrielei. Aceste sedinte m-au ajutat sa fiu mult mai increzator. Iti Multumesc, Gabi.”

“Au fost niste ore distractive, foarte interesante, in care toti am avut de invatat unul de la altul.  M-am simtit relaxat si foarte bine.”

“Buna Gabi! In aceste sedinte in care ne-ai ajutat sa ne cunoastem mai bine, sa ne alegem drumurile pe care vrem sa le urmam in viata, eu unul m-am simtit mult mai destins decat eram inainte de aceste sedinte. Inainte imi era teama sa imi spun parerea despre o persoana, iar acum nu mai am aceasta temere. O parere a mea despre tine este ca esti o persoana foarte ascultatoare, intelegatoare, amuzanta, cu umor si draguta. M-ai ajutat foarte mult cu sfaturile tale. Multumesc!”

Programul va fi adaptat in functie de nevoile si durata disponibilitatii fiecarei grupe / clase / echipe. Pentru mai multe detalii despre serviciile mele sau cum te pot ajuta pe tine ori echipa ta, contacteaza-ma prin telefon sau e-mail.